29 augustus 2013

Gesignaleerd 238 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

MO HAYDER - POPPENSPEL

Bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff verschijnt vandaag 'Poppenspel', een nieuwe thriller van bestsellerauteur Mo Hayder.

Als onverklaarbare stroomstoringen leiden tot een serie gruwelijke incidenten op de beveiligde krankzinnigenafdeling van psychiatrisch ziekenhuis Beechway, slaat de angst van de patiënten over op de medewerkers. Ondanks de aanzwellende hysterie probeert psychiatrisch verpleger A.J. de rust te handhaven.

Rechercheur Jack Caffery is op zoek naar het lichaam van een vermiste vrouw. Hij weet maar al te goed hoe het voelt als je er niet in slaagt iemands geliefde te vinden. Als AJ Caffery vraagt of hij kan helpen bij de problemen in Beechway, moeten beide mannen een bittere waarheid in hun leven accepteren, voordat ze het pure kwaad in de ogen kunnen kijken.

De Britse schrijfster Mo Hayder won in 2012 de prestigieuze Edgar Award (vernoemd naar Edgar Allan Poe) in de categorie best novel voor 'Diep'. Ze studeerde film aan de American University in Washington D.C. en creative writing aan de Bath Spa University in Groot-Brittannië. Ze vestigde in één klap haar reputatie met de thriller 'Vogelman'. Later volgden 'De behandeling', 'Tokio', 'Duivelswerk', 'Ritueel', 'Huid', 'Diep' en 'Rot'. 'Poppenspel' is Hayders zesde boek met Jack Caffery in de hoofdrol.

Mo Hayder - Poppenspel. Vertaling: Yolande Ligterink. Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 416 pag., € 19,95. ISBN 978 90 245 6060 8

Geen opmerkingen: