15 augustus 2013

Gesignaleerd 234 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

ANNE HOLT - SCHADUWMAAN

Bij uitgeverij Cargo verschijnt vandaag 'Schaduwmaan', de nieuwe thriller van de Noorse schrijfster Anne Holt. Zij verwijst hierin naar de aanslagen die Anders Breivik ruim twee jaar geleden pleegde in Oslo en op het eiland Utøya.

Op een regenachtige vrijdagmiddag verongelukt de achtjarige Sander Mohr in zijn eigen huis. Zijn ouders zijn ontroostbaar en psychologe Inger Johanne Vik gelooft net als iedereen dat Sanders dood een tragisch ongeval is. Bovendien heeft de politie andere zaken aan het hoofd: op dezelfde dag pleegt Anders Breivik zijn dodelijke aanslagen.

De jonge Henrik Holme, zojuist afgestudeerd aan de Politieacademie, vermoedt dat er meer gaande is in het welgestelde en schijnbaar ideale gezin en slaagt erin Inger voor de zaak te interesseren. Terwijl in Oslo de rust langzaam weerkeert, blijkt zich in de schaduw van de aanslag een andere ramp te hebben voltrokken, waarbij vooroordelen, schaamte, leugens en misstappen hun tol hebben geëist.

Anne Holt (1958) verkocht wereldwijd meer dan zes miljoen boeken. De voormalige minister van Justitie van Noorwegen ontving diverse prijzen en nominaties voor haar werk, waaronder de Riverton Prize en de Edgar Award. In 2012 ontving ze de Great Calibre Award of Honour voor haar gehele oeuvre.

Anne Holt - Schaduwmaan. Vertaling: Kor de Vries. Uitgeverij Cargo, 320 pag., € 19,90. ISBN 978 90 234 7859 1


Geen opmerkingen: