28 augustus 2013

Tot leven wekken (nieuws, 2013)

SERIE 'LUTHER' GAAT MOGELIJK ALS SPEELFILM VERDER

Detective Chief Inspector John Luther zal niet meer in een nieuwe tv-serie te zien zijn, maar zal mogelijk wel moeten opdraven voor een speelfilm. Dat heeft de Brit Neil Cross, bedenker van de reeks, gezegd op het Edinburgh Television Festival.

Cross erkende dat er een eind was gekomen aan de BBC-politieserie, nu hoofdrolspeler Idris Elba 'een grote filmster is geworden'. Elba speelt Nelson Mandela in de op handen zijnde film 'Long Walk To Freedom'. Maar Cross zei te hopen dat het karakter Luther tot leven kan komen in een bioscoopfilm. ,,Ik heb het script al af en we hopen volgend jaar de film te kunnen maken.''

Die film moet het verhaal vertellen dat voorafgaat aan de serie. Cross: ,,We volgen de eerste stappen van zijn carrière. Hij is dan nog steeds getrouwd met Zoe. De slotscène van de film is de eerste van de tv-serie.'' De film als 'prequel' voor de reeks geeft Cross de mogelijkheid om sommige personages die voortijdig en soms op gewelddadige wijze de serie verlieten, weer tot leven te wekken. 

De serie heeft drie seizoenen met in totaal veertien episodes geduurd. De nu 40-jarige Elba won een Golden Globe voor zijn vertolking van Luther. De serie is in meerdere landen uitgezonden, waaronder Polen, Australië, Zuid-Korea en Turkije.

(Bron: BBC
  

Geen opmerkingen: