30 augustus 2013

Op de Britse toer (nieuws, 2013)

GOED VERSUS KWAAD OP THRILLER FEST EINDHOVEN

Peter James
In deze tijden van crisis en de aangehaalde broekriem is 75 euro een fors bedrag. Je kunt er bij de eerste de beste supermarkt een volle winkelwagen mee hamsteren. Maar voor hetzelfde geld kun je je een dag lang laven aan de wijsheden en tips die Britse misdaadauteurs ten beste geven.

Zoals eerder op deze site gemeld vindt zaterdag 2 november in Eindhoven de eerste editie plaats van Thriller Fest, een nieuw boekenfestival dat helemaal om thrillers en thrillerauteurs draait. De aanwezige auteurs zijn Nicci French, Sophie Hannah, R.J. Ellory, S.J. Watson, Peter James, Helen FitzGerald, Hanna Jameson, Jonathan Holt en Robert Goddard. Het festival wordt georganiseerd door VBK-uitgeverijen
Ambo|Anthos, De Fontein en Luitingh-Sijthoff, die vandaag details vrijgaven over de Engelstalige programmering. Het feest zal volgens de uitgeverijen 'een uitdagend en interactief karakter' hebben.

Vanaf 75 euro krijgt de bezoeker de kans de unieke kans om de auteurs beter te leren kennen tijdens een programma met panels, meet & greets en een afsluitende pubquiz rondom Britse crime. Zo interviewt het Britse schrijversechtpaar Nicci French in de ochtenduren de jonge garde bestaande uit Hanna Jameson, Jonathan Holt en S.J. Watson. Even later praten R.J. Ellory, Hanna Jameson en Helen FitzGerald onder het motto Goed versus Kwaad over het nature-nurture-fenomeen oftewel welke - en dan met name - kwalijke eigenschappen van een persoon hebben te maken met aanleg en welke met opvoeding? Na de lunch is er een discussie over seriepersonages. Robert Goddard, Peter James en Sophie Hannah bespreken hoe terugkerende karakters interessant blijven. Vervolgens gaan Nicci French, Peter James, R.J. Ellory, Jonathan Holt en Robert Goddard in op het belang van gedegen research. Aan het eind van de middag is er het onderdeel 'de mannen tegen de vrouwen'.

Wie 110 euro per kaartje neertelt heeft niet alleen recht op een lunch en een borrel, maar ook op diner en deelname aan de pubquiz. Het volledige programma van Thriller Fest is terug te vinden op www.thrillerfest.nl.

Het festival vindt plaats op twee locaties in het centrum van Eindhoven: Het Best Western Premier ART Hotel en Igluu, beide gevestigd in voormalige Philips-fabrieken. Voor de organisatie van Thriller Fest zijn de uitgeverijen een samenwerkingsverband aangegaan met evenementenbureau Shared Stories en boekhandelsorganisatie Libris/Blz. ,,De voertaal is Engels, maar dat zal het contact tussen lezer en auteur niet in de weg staan'', verwacht Dorien van Londen van Shared Stories.

Geen opmerkingen: