13 augustus 2013

Wordt verwacht 353 (nieuws, 2013)

GRUWELIJK VERMINKT EN MISBRUIKT

Uitgeverij Cargo presenteert in oktober 2013 met ondersteuning van een stevige promotiecampagne de derde thriller van Heleen van der Kemp: 'Onschendbaar'. De schrijfster wordt door haar nieuwe uitgever 'een van de grootste thrillertalenten van Nederland' genoemd.

In 'Onschendbaar' is opnieuw de hoofdrol weggelegd voor rechercheur Britt Franken, een politievrouw met het talent voor het 'profilen' van zware misdadigers. Ze mag dan als sterk en onafhankelijk gelden, ze herleeft nog elke nacht de aanval waarbij haar man in het bijzijn van haar en hun dochtertje overleed. Nu, twaalf jaar later, neemt ze op advies van haar dochter Bo contact op met een medium voor spirituele begeleiding.

Het medium lijkt niet alleen signalen van Britts overleden man op te vangen, maar raakt ook zwaar overstuur bij het 'zien' van details uit de zaak waar Britt aan werkt. Jonge jongens aan de zelfkant van de maatschappij raken vermist, en hun dode lichamen duiken enkele weken later weer op: gruwelijk verminkt en misbruikt. Alles wijst erop dat de jongens slachtoffer zijn geworden van een pedofielennetwerk. Dan verdwijnt er weer een jongetje, dit keer het zoontje van een geslaagde zakenman. De gevallen lijken met elkaar te maken te hebben, maar de manier waarop ze met elkaar verbonden zijn, stelt Britt voor een groot raadsel.

Heleen van der Kemp (1974) is communicatieadviseur. Ze debuteerde in 2010 bij uitgeverij Verbum Crime met de thriller 'Blond 15', een jaar later gevolgd door 'Afrekening'.

Andere nieuwe titels:

Tomas Ross - 'De tweede november' (oktober 2013). De eerste uitgave van de Tomas Ross Crime-imprint bij uitgeverij Cargo. Lange tijd dacht Ross dat er geen thriller viel te schrijven over de moord op zijn 'bolle' vriend Theo van Gogh. Maar nu, rond diens negende sterfdag, verschijnt dan toch De tweede november. Over de jonge Nederlandse Marokkaan Hamid, die voor de AIVD de van terrorisme verdachte Mohammed Bouyeri volgt naar een bijeenkomst van de Hofstadgroep in Den Haag. Hij rapporteert aan zijn superieur Dik Fongers dat Bouyeri een bekende Nederlander wil liquideren. Enkele uren later komt Fongers om bij een verkeersongeluk en ontsnapt Hamid aan een aanslag. Terwijl Theo van Gogh aan zijn columns en films werkt, zoekt Hamid, verdacht van de moord op Fongers, wanhopig diens weduwe Saskia op. Zij is de enige die hem kan helpen achter de waarheid te komen: een complot dat twee jaar eerder in het diepste geheim in 'Den Haag' werd gesmeed. Naar verluidt zal Ross' thriller ook verfilmd worden en eind oktober, begin november 2014 op tv worden vertoond.
Donald Nolet - 'Versleuteld' (november 2013). Met de zegen van Tomas Ross publiceert copywriter Donald Nolet (1974) zijn thrillerdebuut dat begint in november 1941. Een Duitse radiotechnicus vangt dan bij het afluisterstation in Langeveld een geheim codebericht op dat is bestemd voor het Witte Huis. Een week later barst de hel los bij Pearl Harbor. Ruim 70 jaar later komt Joshua Lambert erachter dat zijn grootvader eigenlijk Walther Gruber heette, een Duitse soldaat die tijdens de bezetting in Nederland was gestationeerd. Na de bevrijding is hij spoorloos verdwenen. Joshua's zoektocht naar zijn familiegeschiedenis brengt hem bij de ontdekking van een van de grootste geheimen van de Tweede Wereldoorlog.
Michael Robotham - 'Door mijn ogen' (januari 2014). Sinds kort staat het leven van Marnie Logan stil. Haar man Daniel wordt vermist en Marnie kan niet bij zijn bankrekening, waardoor ze haar gezin niet kan onderhouden. Radeloos zoekt ze hulp bij klinisch psycholoog Joe O'Loughlin. Die raakt ongerust wanneer hij Daniels grote rode boek - een collage van foto's, anekdotes en interviews over Marnies leven - ontdekt.
Eriksson & Sundquist - 'De laatste aanwijzingen' (januari 2014). Laatste deel van trilogie De zwakte van Victoria Bergman. Wanneer een zwaar mishandelde en gemummificeerde jongen wordt gevonden, heropent de politie een onderzoek naar de verdwijning van immigrantenjongens. Er is nóg een moordenaar op vrije voeten, die diverse oud-leerlingen van een internaat om het leven heeft gebracht.
Stefan Spjut - 'Donker spoor' (november 2013). De foto die natuurfotograaf Gunnar Myrén nam toen hij jaren geleden over het nationale park Sarek vloog, heeft hem zijn leven lang niet met rust gelaten. Wat was het voor schepsel dat zich onder de berken in de uitgestrekte vallei liet fotograferen? De auteur werkte als literair recensent voor de Zweedse krant Svenska Dagbladet.
James Patterson & Howard Roughan - 'Honeymoon' (oktober 2013). Een pasgetrouwd stel stapt in de sauna van hun luxe bruidssuite - en komt er nooit meer uit. Als een ander echtpaar op huwelijksreis naar Rome aan boord van hun vlucht wordt vermoord, is het duidelijk dat een moordenaar het heeft gemunt op pasgetrouwden. Een zaak voor FBI-agent John O'Hara.
Elizabeth Haynes - 'Alles wat overblijft' (oktober 2013). Annabel heeft het druk met haar baan bij de politie, haar kat en haar oude moeder. Maar wanneer ze het half vergane lichaam ontdekt van een buurvrouw die al maanden dood in huis ligt, is ze geschokt dat niemand heeft opgemerkt dat de vrouw was verdwenen. Op haar werk besluit ze onderzoek te doen naar eenzame doden. Ze ontdekt dat dit in haar stad veel vaker voorkomt dan elders in het land.
Koethi Zan - 'Wat je nooit moet doen' (oktober 2013). Debuut van Amerikaanse auteur verhaalt over de vriendinnen Sarah en Jennifer die al jaren een lijst bij houden van dingen die je nooit moet doen. Dingen die gevaarlijk zijn, die je altijd moet zien te voorkomen. Als ze daar op een avond toch van afwijken, heeft dat rampzalige gevolgen.

Geen opmerkingen: