08 augustus 2013

Gesignaleerd 231 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

WILL LAVENDER - DOMINANTIE

Bij uitgeverij A.W. Bruna is verschenen 'Dominantie', de tweede thriller van Will Lavender.

1994: Jasper College is in rep en roer door het nieuws dat de beroemde en beruchte professor Richard Aldiss een speciaal college zal geven… vanuit zijn cel in de gevangenis. Aldiss werd schuldig bevonden aan de moord op twee studentes en zit nu zijn straf uit. Aldiss daagt de zorgvuldig geselecteerde studenten van zijn college uit om de echte identiteit van de moordenaar te achterhalen.

Vijftien jaar later: Alex Shipley is literatuurdocent aan de universiteit van Harvard. Als studente nam ze deel aan het beruchte avondcollege van Aldiss. Ze slaagde erin om te bewijzen dat Aldiss niet de moordenaar was. Wanneer een van haar toenmalige medestudenten wordt vermoord, op dezelfde manier als de twee studentes zoveel jaren terug, is het aan haar om te ontdekken wie de moordenaar is, voor deze haar medestudenten één voor één vermoordt.

Will Lavender (1977). Eerder publiceerde hij korte verhalen en gedichten. 'Het verborgen raadsel', zijn thrillerdebuut, was een New York Times-bestseller en werd aan 13 landen verkocht. Lavender woont met zijn vrouw en kinderen in Kentucky.

Will Lavender - Dominantie. Uitgeverij A.W. Bruna, 272 pag., € 19.95. ISBN: 978 9400 50320 5

Geen opmerkingen: