02 augustus 2013

Wordt verwacht 351 (nieuws, 2013)

WIE VERZON DE TIRAMISU?

Daniëlle Hermans kan nog geen ei bakken. Dat is een bikkelharde conclusie. Maar niet van De Spanningsblog, die absoluut geen reden ziet iets denigrerends als dit of een andere diskwalificatie van Hermans, thrillerschrijfster, tomeloze Twitteraar en onvermoeibaar bestuurslid van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs, in deze kolommen te ventileren.

Nee, Hermans' vermeende culinaire onkunde wordt publiek gemaakt door haar uitgeverij The House of Books, die er vilein aan toevoegt dat de Utrechtse auteur wel graag aanschuift aan tafels waar eten op staat dat met liefde is bereid. Van je uitgever moet je het maar hebben.

Merkwaardig genoeg prijkt Hermans' naam op een boek dat met voedsel te maken heeft: 'Food Detectives' (waarschijnlijk heeft The House of Books met het oog op internationale expansie er een Engelstalige titel op geplakt, maar dit terzijde). Samen met actrice Marian Mudder (links op de foto, met schuimspaan), die volgens de uitgever wél een gepassioneerde hobbykok is, ontrafelt Hermans de geheimen achter beroemde gerechten als carpaccio, tiramisu, caesarsalade en boeuf stroganoff. Hoe zijn deze klassiekers aan hun naam gekomen? Hoe zijn ze ontstaan? Wie claimde het recept en hoe terecht was dat?

Volgens de uitgever gaat het boek over mythes, vetes en intriges, over koks met grote ego's, geheime ingrediënten en eeuwenoude familierecepten. Het boek ligt in oktober 2013 in de winkel.

Geen opmerkingen: