01 augustus 2013

Stug doorgaan (nieuws, 2013)

STROPWINNAAR BEGINT AAN BERG-ETAPPE

Michael Berg, die eind mei de Gouden Strop won met 'Nacht in Parijs', start begin september met een korte tour door Nederland. Hij haalt de lezingen die hij altijd geeft in Frankrijk, het land waar hij woont, naar Nederland. De schrijver besloot tot deze 'Berg-etappe' nu blijkt dat de verkopen van het winnende boek aantrekken. 'Nacht in Parijs' staat inmiddels acht weken in de Bestseller 60. 

Berg doet tijdens de korte tournee door Nederland zeven boekhandels aan. Op zijn website schrijft hij: ,,Daar houd ik een praatje over hoe het is om met 48 jaar te stoppen met werken en in Frankrijk te gaan wonen – in the middle of nowhere – om daar te gaan schrijven. Wat ga je in hemelsnaam schrijven als alles ongeveer al is bedacht? In welk genre? Hoe vind je je eigen geluid? En hoe vind je een uitgever? Hoe gaat het daarna verder? Hoe bereik je het publiek wanneer je 900 kilometer ver weg woont van je potentiële lezers?'' Het is volgens Berg een verhaal over vallen en opstaan, over schrijven en stug doorgaan.

Speciaal voor deze Berg-etappe, die op 5 september begint, verschijnen zijn thrillers 'Blind vertrouwen' en 'Hôtel du Lac' in een nieuw jasje voor een schappelijk prijsje. Het schema voor zijn tournee is hier te vinden. (foto auteur: Dieter Ruys)

Geen opmerkingen: