30 november 2012

Wordt verwacht 319 (nieuws, 2012)

VISSER KWIJT, KALLENTOFT RIJK

Schreef De Spanningsblog al eerder dat Xander Uitgevers schrijfster Judith Visser na slechts enkele maanden al ziet vertrekken naar grotenamenuitgever Anthos, nu blijkt dat het jonge bedrijf van uitgever Sander Knol zich ook niet onbetuigd heeft gelaten. Bij Xander verschijnt in mei 2013 namelijk de nieuwe thriller van de Zweed Mons Kallentoft, getiteld 'Engelwater'. En Kallentoft werd eerder uitgegeven door... Anthos.

Anthos publiceerde 'Midwinterbloed' (2008) en 'Zomerengel' in (2010), de eerste twee delen van een serie rond de Zweedse inspecteur Malin Fors. 'Engelwater' heeft de koppige en bekwame vrouw van het politiekorps in Linköping opnieuw als hoofdpersoon, maar heet het eerste deel te zijn van een nieuwe serie over haar, geïnspireerd op de vier elementen water, vuur, aarde en lucht.

In een welvarende wijk van Linköping wordt op een mooie septemberdag een echtpaar dood aangetroffen in zijn jacuzzi. Hun vijf jaar ouder geadopteerde dochter Ella is verdwenen. Er volgt een verwoede zoektocht naar het meisje. Het onderzoek kruipt onder de huid van Malin, die sterk voelt dat ze niet mag opgeven. Ze kan Ella niet laten vallen. Ze moet haar vinden en degene die haar ouders heeft vermoord. Maar tegelijkertijd zal ze ook haar eigen demonen onder ogen moeten zien.

Mons Kallentoft (1968) groeide op in een arbeidersgezin in Linköping, waar boeken een zeldzaam fenomeen waren. De jonge Mons deed liever aan voetbal en ijshockey dan dat hij een boek opensloeg. Dat veranderde toen hij veertien was en het bed moest houden vanwege een ernstige sportblessure. Hij begon zich te verdiepen in literatuur en las niet de minste auteurs: Kafka, Hemingway en George Orwell. Hij woonde vervolgens in Madrid en was daar werkzaam als journalist. Zijn debuut 'Pesetas' dat de wereld beschrijft van cokedealers en bankrovers in de Spaanse hoofdstad werd meteen literair onderscheiden. Zijn Malin Fors-serie is mateloos populair in Zweden met honderdduizenden verkochte exemplaren.

Andere nieuwe titels:

Indigo Bloome - 'Voel met mij' (februari 2013). Zoals de titel al doet vermoeden: een erothriller. Na het reeds verschenen 'Speel met mij' het tweede deel uit de Avalon-trilogie; in mei 2013 verschijnt 'Kom met mij'. De Australische Bloome schrijft over psychologe Alexandra Blake, die door haar minnaar Jeremy Quinn in seksuele zin is 'wakker gekust'. Maar dan wordt ze in Londen ontvoerd en speelt ze in een de hoofdrol in een gevaarlijk spel: haar ontvoerders hopen namelijk met haar hulp de donkerste raadselen van de vrouwelijke seksualiteit te ontsluieren.

Geen opmerkingen: