05 november 2012

Kwaadaardig plan (nieuws, 2012)

ZIEKENHUISTRAUMA LEIDT TOT SM-THRILLER

De SM-romans en porna in trilogievorm vliegen je de laatste tijd om de oren. Na E.L. James' 'Vijftig tinten'-reeks en de roman 'Verslaafd aan jou' van Sylvia Day is er nu ook rode oortjes-fictie van Nederlandse makelij te koop. In café de Walrus in Leeuwarden is het afgelopen weekend het boek 'De losbandige vrouw' ten doop gehouden. Het gaat om het debuut van de Friese schrijfster Nynke Laanstra. De SM-thriller is het eerste deel van de 'Geloof-hoop-liefde'-trilogie.

De vele bezoeken aan het ziekenhuis in de vroege jeugd van Laanstra (Leeuwarden, 1965) inspireerden haar tot het schrijven van deze erotische thriller. In de jaren zestig ging men op kinderafdelingen van ziekenhuizen nog niet zo vriendelijk om met de patiëntjes, maar was er sprake van een ijzeren regime.

Het verhaal gaat over Fien Bolhuis, een vrouw met een onverwerkt jeugdtrauma. Zij is achttien jaar getrouwd wanneer ze haar heil zoekt in een losbandige seksaffaire. Wanneer haar man dit ontdekt is er voor hem maar één optie: ze moet lijden. Hij bedenkt een kwaadaardig plan voor haar ondergang waarin zij oog in oog komt te staan met de kwelgeest uit haar verleden: de sadistische hoofdzuster die haar leven tot een hel maakte.

De in Assen woonachtige Laanstra, die in 2009 bij 'een internationale schrijfwedstrijd' de vierde plaats won, noemt zichzelf op haar website een schrijfster met een missie. ,,Ze wil nog steeds vertellen, iets teweegbrengen, universele thema's afstoffen en is altijd op zoek naar de controverse.''

Haar debuut is verschenen bij Booklight en kan onder meer via Laanstra's site besteld worden.

Van 'De losbandige vrouw' is een trailer gemaakt:(Bron: Friesland.blog.nl)

Geen opmerkingen: