12 november 2012

Beetje zielige man (nieuws, 2012)

DRAADSTAAL-STER IN VERFILMING THRILLER RENÉ APPEL

Jeroen van Koningsbrugge gaat de hoofdrol spelen in de verfilming van de thriller 'Schone handen' van schrijver René Appel. Producent Phantavision probeert op dit moment de financiering van het project van regisseur Tjebbo Penning rond te krijgen. Als het goed gaat, moeten de opnames volgend jaar plaatsvinden.

'Schone handen' vertelt over het echtpaar Eddie en Sylvia dat in grote luxe leeft dankzij de louche praktijken van Eddie. In eerste instantie heeft Sylvia hier geen bezwaar tegen, maar zijn drugshandel en oplichterijen gaan haar steeds meer tegen de borst stuiten. Van Koningsbrugge omschrijft het project als 'een Nederlandse Donnie Brasco, over een toch beetje zielige man die maar niet uit het milieu weg kan komen'.

Van Koningsbrugge is bij het grote publiek vooral bekend als cabaretier. Hij maakte op televisie de series 'Draadstaal' en 'NeonLetters' en is teamcaptain in 'Ik hou van Holland. Ook speelde hij in de thriller Loft en de arthousefilm Links en is hij binnenkort te zien in het Limburgse coming of age-verhaal 'Hemel op Aarde' van regisseur Pieter Kuijpers.

Geen opmerkingen: