02 november 2012

Gesignaleerd 176 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

DEON MEYER - ONZICHTBAAR

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt dinsdag 6 november 'Onzichtbaar' van de Zuid-Afrikaanse auteur Deon Meyer.

Emma le Roux is vastbesloten haar vermiste broer te vinden, die twintig jaar geleden zou zijn gestorven. Le Roux is ervan overtuigd dat ze hem kortgeleden op het nieuws heeft gezien, als verdachte van de moord op een medicijnman en vier stropers. Wanneer ze hierover vragen begint te stellen, blijkt echter dat niet iedereen daar even blij mee is. Algauw ziet ze zich genoodzaakt om de hulp in te roepen van een bodyguard: Lemmer.

Lemmer is een man om wie de meeste mensen met een grote boog heen lopen. Iemand die voor niemand opzij gaat en die altijd zijn zin krijgt. Samen met Le Roux gaat hij op zoek naar aanwijzingen. Wanneer ze worden aangevallen en bijna vermoord, besluit Lemmer de rollen om te draaien. Hij opent de jacht op degene die het op hun levens heeft voorzien.

Deon Meyer (1958) is de internationale bestsellerauteur van acht misdaadthrillers die zich in Zuid-Afrika afspelen. Zijn boeken hebben veel internationale prijzen ontvangen en zijn in 25 talen vertaal.

Deon Meyer - Onzichtbaar. Vertaling: Martine Vosmaer en Karina van Santen. Uitgeverij A.W. Bruna, 358 pag., € 19,95. ISBN: 9789400500020

Geen opmerkingen: