14 november 2012

Gesignaleerd 181 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

HANNA JAMESON - WAT JE BENT

Bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff is verschenen 'Wat je bent', het debuut van de Britse Hanna Jameson, omschreven als 'een rauwe Tarantino-esque thriller'.

Nic Caruana legt mensen om voor geld. Daar heeft hij niet bewust voor gekozen, mhij is er min of meer in gerold. Dit keer wordt hij ingehuurd om de zestienjarige Emma te vinden, de dochter van wapenhandelaar Pat Dyer. Zij wordt echter dood aangetroffen. Eigenlijk zou Nic de zaak moeten overdragen, maar hij heeft inmiddels de mooie maar gecompliceerde Clare leren kennen, vrouw van Pat en moeder van Emma. Ze heeft polsen vol littekens en treurige ogen. Nic raakt helemaal in haar ban, maar Pat is niet iemand om ruzie mee te krijgen, dus doet hij alles wat in zijn macht ligt om zijn privéleven op orde te houden en de zaak op te lossen.

Hanna Jameson (22) studeert Amerikaanse geschiedenis aan de universiteit van Sussex. Daarnaast schrijft ze voor het muziektijdschrift Q Magazine. Jameson heeft in Australië gewoond en bands achterna gereisd (vooral The Manic Street Preachers en Kasabian). Als ze schrijft luistert ze veel naar o.a. Radiohead, Nirvana, The Smiths, Lady Gaga en Leonard Cohen.

Hanna Jameson - Wat je bent. Vertaling: vof De Taalscholver. Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 320 pag., € 17,95. ISBN: 978 90 218 0808 6.

Geen opmerkingen: