13 november 2012

Gesignaleerd 180 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

MICHAEL CONNELLY - DE VAL

Bij uitgeverij Boekerij is verschenen 'De val' van Michael Connelly. Het is het negentiende boek met Harry Bosch in de hoofdrol.

Na het nieuws dat hij over drie jaar verplicht met pensioen gaat, wil rechercheur Harry Bosch nog vuriger dan anders zaken oplossen. In één ochtend krijgt hij er twee.

DNA-sporten bij een verkrachting en moord uit 1989 matchen met een veroordeelde verkrachter van 29. Begon hij al op zijn achtste of maakt het nieuwe Crime Lab fouten? Dat zou zaken in gevaar brengen die nu onder de rechter zijn.

Dan worden Bosch en zijn partner bij een sterfgeval geroepen waar veel politieke problemen aan kleven. De zoon van raadslid Irvin Irving is uit een raam gesprongen of geduwd. Harry's oude vijand eist dat hij het onderzoek leidt. En raadslid Irving gaat over het LAPD-budget.

Michael Connelly is een van 's werelds bestverkochte thrillerauteurs. Zijn boeken wonnen alle belangrijke thrillerprijzen. Wereldwijd zijn er 45 miljoen exemplaren verkocht.

Michael Connelly - De val. Vertaling: Ineke van Bronswijk en Gerrit-Jan van den Berg. Uitgeverij Boekerij, 333 pag., € 19,95. ISBN: 9789022564103.

Geen opmerkingen: