20 november 2012

Wordt verwacht 316 (nieuws, 2012)

'TEFLON BRAM' VOOR ONDER DE BOOM

Net te laat voor aanschaf door de goedheiligman, maar op tijd voor zijn concullega de Kerstman om weg te geven: 'Het geheim van Bram Moszkowicz'. Op 13 december verschijnt bij uitgeverij Balans dit boek over Nederlands bekendste strafpleiter: ooit op handen gedragen, nu uit zijn ambt gezet. Vrij Nederland-journalisten Marian Husken en Harry Lensink stellen de vraag: hoe heeft het zover kunnen komen.

Bram Moszkowicz. Voor velen was de strafpleiter, met zijn maatpakken en dure bolides, hét gezicht van de advocatuur. Dat beeld is hard onderuit gehaald; een haperende boekhouding, ontevreden cliënten en de Belastingdienst die meer dan een miljoen euro vorderde. Tot overmaat van ramp werd Moszkowicz eind oktober van dit jaar van het tableau geschrapt. Wat de Raad van Discipline betreft mag hij het beroep van advocaat nooit meer uitoefenen.

Geheel in stijl pareert Moszkowicz de kritiek te vuur en te zwaard. Hij heeft tegen de levenslange schorsing hoger beroep aangetekend. Lukt het 'Teflon Bram' om weer overeind te krabbelen?

Husken en Lensink schreven eerder samen 'Handboek Holleeder' (30.000 verkochte exemplaren). Lensink is de auteur van 'Stille Willem. De dodelijke spagaat van vastgoedbaron Endstra' (50.000 exemplaren verkocht).

Geen opmerkingen: