04 november 2012

Uit de as (nieuws, 2012)

BIERDEAL VOOR STAN LAURYSSENS

Op de Vlaamse radio waren de afgelopen maand drie weken lang spotjes te horen waarin acteur Jan Decleir voorlas uit een thriller die zich afspeelt rond de abdij van Grimbergen, 'In de schaduw van de feniks'. De feniks in de titel slaat op de abdij zelf, die tot drie maal werd verwoest maar telkens uit de as herrees.

Wekenlang werd geheim gehouden wie de auteur van de thriller was, maar op de Boekenbeurs in Antwerpen onthulde Stan Lauryssens dat hij de auteur ervan was. 'In de schaduw van de feniks' is het resultaat van een deal tussen het biermerk Grimbergen en de schrijver. Zelf ziet de schrijver het als volgt: ,,Voor mij is de ideale abdijthriller een kruising tussen de twee wereldbestsellers 'De naam van de roos' van Umberto Eco en de 'De Da Vinci Code' van Dan Brown. Ik ben daarom uiterst tevreden dat critici het boek als zodanig becommentarieerd hebben. Alleen is het Grimbergenboek duizend bladzijden en twee kilo lichter.''

Zolang de voorraad strekt is 'In de schaduw van de feniks' te koop op de Boekenbeurs in Antwerpen (t/m 11 november), drinkcenters (slijterijen) en brasserieën in het Vlaamse die Grimbergen schenken.

Geen opmerkingen: