02 november 2012

Gesignaleerd 175 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

JOHAN THEORIN - SINT-PSYCHO

Bij uitgeverij De Geus verschijnt maandag 5 november de psychologische thriller 'Sint-Psycho' van Johan Theorin.

De psychiatrische kliniek Sint-Patricia, in de volksmond Sint-Psycho genoemd, wordt bewaakt als een gevangenis – met een betonnen muur en een elektrisch hek. Op zoek naar een baan solliciteert de negenentwintigjarige Jan Hauger bij de naastgelegen kleuterschool, waar kinderen verblijven van wie de ouders zijn opgenomen in de kliniek. De leiding dient de kinderen via een onderaardse tunnel en een lift naar de kliniek te brengen, zodat ze tijdens speciale bezoekuren hun ouders kunnen zien.

Jan staat bekend als een goede kleuterleider, maar hij draagt ook een geheim met zich mee. Collega Hanna vermoedt dat er meer aan de hand is en ontdekt waarom Jan zo graag in de buurt van Sint-Psycho wil werken. De deuren van Sint-Psycho blijven niet langer gesloten en Hanna ontdekt langzaam maar zeker de waarheid over Jan.

Johan Theorin (Zweden, 1963) is journalist en scenarioschrijver. Hij werkt aan een serie van misdaadromans, die samen 'De vier seizoenen van Öland' vormen. Met het eerste deel, 'Schemeruur', won hij de prijs voor het Beste Spannende Zweedse Debuut in 2007. Voor zijn tweede boek, 'Nachtstorm', mocht hij vier prijzen in ontvangst nemen: de prijs voor de Beste Zweedse Thriller (2008), de Glazen Sleutel voor beste Scandinavische spannende roman (2009), de New Blood Dagger en de International Dagger.

Johan Theorin - Sint-Psycho. Vertaling: Marika Otte. Uitgeverij De Geus, 448 pag., € 19,95. ISBN 9789044524239

Geen opmerkingen: