12 november 2012

Rode trui (nieuws, 2012)

NA 'THE KILLING' NU OOK 'LUTHER' IN BOEKVORM

Schrijver David Hewson gaf het eerder al prijs: van zijn hand verschijnt ook een tweede deel in de serie van 'De Killing'. In maart 2013 brengt uitgeverij Boekerij de thriller op de markt. De Britse auteur neemt overigens ook het derde deel voor zijn rekening.

De eerste door Hewson geschreven 'De Killing' was een succes, meldt de uitgever. In de eerste maand na verschijnen gingen er ruim twaalfduizend exemplaren over de toonbank. De publicatie van De Killing 2 gaat eveneens vergezeld van een prijsvraag. Konden deelnemers aan de eerste quiz de originele zwart-witte trui van speurder Sarah Lund winnen, bij de nieuwe prijsvraag wordt haar rode trui uit de tweede tv-reeks verloot.

In 'De Killing 2' zijn twee jaar verstreken sinds de beruchte Nana Birk Larsen-zaak en Sarah Lunds vernederende aftocht naar een uithoek van Denemarken. Wanneer de moord op een advocate een veelomvattende zaak met politieke lading blijkt te zijn, wordt roept Lunds oude chef haar hulp weer in.

'The Killing' is overigens niet de enige thrillerserie die 'verboekt' wordt. In mei 2013 brengt Boekerij Luther, de roeping uit, naar de gelijknamige Britse tv-serie Luther. Hoofdpersoon is DCI John Luther, een rechercheur die voor de London Metropolitan Police: Serial Crime Unit werkt. Luther, die in de reeks werd gespeeld door Idris Elba, is een bewogen politieman. Zijn toewijding is zowel een vloek als een zegen voor hemzelf, zijn geliefde en zijn medewerkers. De serie won een Edgar Award voor Best Television Teleplay.

Het boek is geschreven door de Britse auteur Neil Cross, tevens scenarioschrijver van de zesde en zevende reeks van de spionageserie 'Spooks'. Hij schrijft thans aan een tweede boek over rechercheur John Luther.

Geen opmerkingen: