13 november 2012

Gesignaleerd 179 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

KIM MOELANDS - VERDIEPING X

Bij uitgeverij A.W. Bruna is vandaag verschenen 'Verdieping X', de tweede - en ditmaal een medische - thriller van Kim Moelands.

Nadat in een Utrechtse discotheek tientallen jongeren bewusteloos zijn geraakt en sommigen zelfs ter plekke zijn overleden, ontdekt agente Vicky Hogendoorn dat ze allemaal onder invloed zijn van de mysterieuze partydrug ELF. In het Academische Medisch Centrum Midden vecht bloeddokter Floor van Schaik voor hun levens, maar ze begint al gauw te vermoeden dat iemand haar tegenwerkt.

Terwijl het dodental snel oploopt, wordt het bloed van de doodzieke jongeren geanalyseerd door het commerciële bedrijfje Future Medical Blood dat elders in het ziekenhuisgebouw is gevestigd. Floors chef Victor de Kauw lijkt alle vertrouwen in FMB te hebben en des te minder in haar. Wanneer De Kauw probeert Floor op non-actief te stellen, besluit ze om 's nachts in het lab van de Utrechtse bloedbank zelf wat proeven te nemen.

Kim Moelands (1975) is auteur, recensent en journalist. Ze schreef twee autobiografische romans, 'Ademloos' en 'Grenzeloos' over haar leven met taaislijmziekte, een chronische aandoening met een zeer beperkte levensverwachting. In 2010 onderging zij een dubbele longtransplantatie. In datzelfde jaar verscheen ook haar eerste thriller, 'Weerloos'.

Kim Moelands - Verdieping X. Uitgeverij A.W. Bruna, 285 pag., € 19,95. ISBN: 978 94 005 0224 6

Geen opmerkingen: