20 november 2012

Weg uit de moderne wereld (nieuws, 2012)

CHARLES DEN TEX KOMT MET 'LIMBURGSE' THRILLER

Geen Michael Bellicher en voor zover we kunnen nagaan ook geen thriller waarin de paranoia over de onbegrensde mogelijkheden van een digitale wereld nog eens flink wordt aangewakkerd. De nieuwe thriller van drievoudig Gouden Strop-winnaar Charles den Tex, 'De erfgenaam', heeft ditmaal een Limburgs accent. Op zijn Facebook-pagina laat Den Tex weten dat hij nog druk aan het schrijven is, getuige ook de foto van een flinke stapel volgetypte vellen, pennen, een usb-stick en een appelmesje.

Het nieuwe boek, dat in maart 2013 bij uitgeverij De Geus verschijnt, gaat over ene Breder Weltman, een alleenstaande man, wonend op een groot landgoed in Limburg. Zijn voorouders waren eigenaar van de kolenmijn in het dorp en de familie heeft aan de exploitatie daarvan een enorm vermogen overgehouden.

Breder is de laatste van de familie die nog in het dorp woont en heeft zich teruggetrokken uit de hectische moderne wereld, omdat anderen toch alleen maar uit zijn op zijn geld. Hij is één keer schandalig opgelicht, dat zal hem geen tweede keer overkomen.

Op een zomerochtend spat zijn geordende leven echter uit elkaar, van het ene moment op het ander wordt hij afhankelijk van anderen en moet hij zijn veilige plek op de heuvel verlaten. Hij ontdekt dat zijn dorpsgenoten een jaren oude haat tegen hem koesteren. Zijn verleden is zijn ergste vijand.

Geen opmerkingen: