08 november 2012

Gesignaleerd 177 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

BILL O'REILLY & MARTIN DUGARD - KILLING KENNEDY

Bij uitgeverij Nieuw Amsterdam verschijnt woensdag 14 november het non-fictieboek 'Killing Kennedy' van Bill O'Reilly en Martin Dugard.

In 'Killing Kennedy' vertellen de twee auteurs 'het schokkende relaas van de pracht van Kennedy's Witte Huis en de vuile was in de kelder', van zijn successen en faliekante misslagen, en van de ware toedracht rond de moord op de 35e president van de Verenigde Staten.

John F. Kennedy begint in de vrieskou van januari 1961 aan zijn presidentschap. In de verstarde wereld van de Koude Oorlog brengt hij nieuw en ongekend elan; Jackie, zijn ravissante vrouw, verandert het Witte Huis in een sprookjespaleis.

Door schade en schande leert JFK wat het is om president te zijn, en onderweg treft hij formidabele vijanden in Nikita Chroestjov, Fidel Castro en Allen Dulles, de directeur van de CIA. Ook de georganiseerde misdaad lijkt op de val van de president en die van zijn broer Robert uit te zijn. In november 1963 doet een ontevreden, jonge nietsnut in Dallas wat hun niet lukte. Met een paar schoten maakt hij een einde aan de Kennedy-droom.

Bill O’Reilly is een van de bekendste televisiepresentatoren van Amerika. Ook is hij de auteur van een reeks non-fictieboeken, waaronder 'Killing Lincoln', die hij eveneens samen met Dugard schreef. Dugard is auteur van diverse bestsellers over de drang van grote historische figuren en sportlieden om de top van hun kunnen te bereiken.

Bill O'Reilly & Martin Dugard - Killing Kennedy. Vertaling: Rik Smits. Uitgeverij Nieuw Amsterdam, 416 pag., € 19,95. ISBN: 9789046814468

Geen opmerkingen: