22 november 2012

Spindoctors (nieuws, 2012)


NA 'THE KILLING' GAAT ER NU OOK EEN KAFTJE OM 'BORGEN'

De Britse auteur David Hewson schreef niet zonder succes op basis van het tv-scenario van 'The Killing' een thriller. En een tweede van zijn hand over de lotgevallen van de Deense rechercheur Sarah Lund is inmiddels onderweg.

Ook de Deense successerie 'Borgen' wordt op literair wijze uitgemolken. In maart 2013 verschijnt bij uitgeverij Q een boek gebaseerd op de dramaserie. Auteur is de Deense scenarioschrijver Jesper Malmose, die enkele tv-series op zijn naam heeft staan. Malmose heeft de originele 'Borgen'-manuscripten van Adam Price bewerkt tot roman, het eerste deel van een trilogie.

De dramaserie 'Borgen', die in het voorjaar van 2013 door de VARA wordt uitgezonden, gaat over een vrouwelijke premier die voor het eerst aan de macht komt. De reeks verhaalt over de verstrengelingen tussen politici, journalisten en spindoctors. Borgen werdt bekroond met een BAFTA Award voor beste televisieserie, de Prix Italia en de FIPA d'Or voor beste dramaserie. De driedelige roman volgt de plot van het eerste seizoen, maar gaat volgens uitgeverij Q dieper in op de karakters en het politieke machtsspel.

Geen opmerkingen: