27 juli 2012

Wordt verwacht 307 (nieuws, 2012)

DE DONKERE ENGEL VAN DE NEDERLANDSE THRILLER

Het is een fraaie geuzennaam die Sander Knol van Xander Uitgevers, het nieuwe uitgeefhuis van Judith Visser aan deze Rotterdamse schrijfster geeft: 'De donkere engel van de Nederlandse thriller'. Niet alleen vanwege haar voorkomen waarbij ze afsteekt bij haar blonde, donkerblonde, halfblonde en platinablonde vakgenotes, maar ook, aldus de uitgever, 'dankzij haar ruige bijna on-Nederlandse fantasie en directe stijl'. Ter illustratie: Deze week nog twitterde de schrijfster: 'Tref in mijn ochtendmails een prangende lezersvraag aan: of ik ook ooit misschien eens wat romantiek ga vermengen in mijn thrillers. #hahaha'

Xander Uitgevers brengt in november 2012 de nieuwe thriller van Visser, 'Zeemansbruid', op de markt. Visser schrijft daarin over Ursula Klein. Ze is leuk, blond en single. Iedere ochtend jogt ze met haar broer over de Erasmusbrug om daarna als rechercheur bij de Rotterdamse politie aan het werk te gaan.

Maar wie is de maniakale tegenspeler van Ursula die levenloze en naakte lichamen van afgedankte vrouwen in de Rotterdamse straten achterlaat? Vanaf het moment dat ook haar broer ongewild betrokken raakt bij deze aak is Ursula niet meer te stuiten en is ze gedwongen haar eigen grenzen steeds opnieuw te verleggen.

Judith Visser (1978) schreef onder meer de boeken Tegengif, Oversteken en Time-out. Van haar werk werden al meer dan honderdduizend exemplaren verkocht. (foto auteur: © Wim Barzilay)


Andere nieuwe titels:

Ed Falco - 'De Corleone's' (november 2012). Roman geschreven in opdracht van de erven Mario Puzo (De Godfather) en gebaseerd op een filmscenario van Puzo. Over de bekendste maffiafamilie aller tijden. New York, 1933. De stad is in een diepe recessie. Hoewel de misdaadfamilies floreren in deze tijd, zien ze ook een vete aankomen. Voor Vito Corleone is niets belangrijker dan de toekomst en de veiligheid van zijn familie. Vooral om zijn oudste Sonny, die in vaders voetsporen wil treden, maakt hij zich zorgen.
James Meek - 'Het hart viel binnen' (september 2012). Volgens de uitgever roman 'vol humor en verraad'. Personages: een tv-producer met ziekelijke voorliefde voor jonge meisjes, zijn zus die een geneesmiddel tegen malaria zoekt door zichzelf te besmetten, haar aanbidders: een journalist en een wetenschapper. En de man die net uit de bak komt, waar hij een kwart eeuw zat voor de moord op de vader van de producer en zijn zus.

Geen opmerkingen: