MOORD OP EEN ZAKENMAN
Sterrenmanager Xenia Kasper, bijgenaamd 'Duitse herder', kan het schrijven niet laten. Na drie romans en één thriller publiceert de persagente bij uitgeverij Mistral in november 2012 haar tweede thriller 'Ongeremd'.
De bevlogen misdaadjournaliste Maja onderzoekt voor haar populaire televisieprogramma de moord op een zakenman. Ze hoopt de politie met haar onderzoek voor te zijn en de moord zelf te kunnen oplosen, zodat ze weer een primeur in handen heeft. Maar wanneer het uitloopt op een confrontatie, komt ook haar eigen leven in gevaar.
Xenia Kasper debuteerde met '38½' een roman over de zussen Andrea en Susa. Het vervolg hierop, de roman '32ºC', verscheen in februari 2008. Een jaar later kwam Kaspers derde roman uit. 'De Countdown', een moeder-dochterroman, is losjes gebaseerd op Kaspers eigen ervaringen nadat haar dochter Victoria in 2009 in Bath ging studeren.
Kaspers eerste thriller verscheen maart 2011: 'Chimaera – moord met twee gezichten'. De thriller werd als inzending geweigerd door de organisatie van de Gouden Strop 2011. De thriller was aanvankelijk in het Duits geschreven. En voor de Gouden Strop komen alleen oorspronkelijk Nederlandstalige boeken in aanmerking. Met 'Ongeremd' zal het niet veel anders gaan: ook dat boek is oorspronkelijk in het Duits geschreven.
Xenia Kasper is manager en persagent van Linda de Mol, Yfke Sturm en Bridget Maasland. Ze is van oorsprong Duitse, maar woont en werkt al jarenlang in Nederland.
Andere nieuwe titels:
Daniel Silva - 'De overloper' (januari 2013). De Israëlische kunstrestaurateur en moordenaar Gabriel Allon wordt opgeroepen een nieuw ontdekte terroristische cel te vernietigen. Om een nieuwe reeks aanslagen te voorkomen, is Allon gedwongen in zijn gewelddadige verleden te duiken.
De Waal & Baantjer - 'Een licht in de duisternis' (oktober 2012, bij uitgeverij Lebowski). Op het Johnny Jordaanplein in Amsterdam, waar vijf standbeelden van bekende zangers staan, heeft iemand een simpel geboetseerd hoofd van klei neergezet, met een brandend kaarsje ervoor. Het lijkt wel een klein ereteken, en gedenkplek voor iemand die er niet meer is. Maar voor wie is het bedoeld?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten