10 juli 2012

Wordt verwacht 296 (nieuws, 2012)

BREIVIK-ADEPT IN THRILLER HOOGSTRAATEN

Het schrijversechtpaar Marianne en Theo Hoogstraaten staat er om bekend maatschappelijke thema's in hun boeken aan de orde te stellen. Zo schreven ze over kernenergie, vrouwenhandel en de oorlog op de Balkan.

In hun nieuwe thriller 'Kinderspel', die op 1 september 2012 bij hun nieuwe uitgeverij De Crime Compagnie (voorheen Verbum Crime) zal verschijnen, haken de twee ook in op de actualiteit. Die van de Noorse massamoordenaar Anders Breivik.

Na de scheiding van haar man leidt tandarts Sylvia met haar dochter van vijf een rustig leventje. Dan slaat een aanhanger van de ideeën van Anders Breivik in Nederland hard toe. Mensen worden angstig. Sylvia's patiënten vertellen dat ze zich niet meer veilig voelen op straat. Zij blijft liever geloven dat zulke dingen zich ver van haar bed afspelen.

Tot iemand haar leven van de ene op de andere dag op zijn kop zet en zij de spil wordt in het gruwelijke spel van een niets en niemand ontziende terrorist. Ze wil tot het uiterste gaan om hem te stoppen, behalve haar dochter opofferen.

Marianne en Theo Hoogstraaten hebben al vijf thrillers op hun naam staan. Twee van deze boeken, 'Lokvrouw' en 'Machteloos', belandden op de longlist van de Gouden Strop. (foto auteurs: Mark Kohn)

Andere nieuwe titels:

Linda Jansma - 'Houvast' (18 oktober 2012). Negen maanden nadat Anouk van Merwede haar man Thijs bij een auto-ongeluk verloor, heeft ze haar leven weer aardig op de rails. Dan wordt journalist Aart Buringa, de beste vriend van Thijs, vermoord en verdwijnt haar broer Ruben spoorloos.
Marelle Boersma - 'Moederziel' ( 7 januari 2013). Myrna,de moeder van Josje,lijdt aan ms. Toch lacht het leven haar toe, als er een nieuwe liefde om de hoek komt kijken. Maar dan trekt haar dochter Josje bij haar in en neemt al snel het hele huishouden over. De familieband wordt te stevig aangetrokken. Myrna raakt in een onmogelijke positie die nog wordt verergerd als haar buurvrouw dood gevonden wordt. Wie kan ze nog vertrouwen?
Anne Nicolai - 'Sprakeloos' (16 november 2012). Chloe werkt als journaliste bij een dagblad, ze woont samen met Alex, een filosoof. Hij is ervan overtuigd dat taal de bron is van alle leugens, daarom spreken ze niet met elkaar. Alleen het hoognodige communiceren ze via Post-its. Dit werkt prima, totdat Chloe een oude camera koopt waar een foto in staat van een vermoord meisje.
Isabel Bodar - 'Intuïtie' (6 februari 2012). Anne Blom en haar achtjarige dochtertje Femke beginnen aan een nieuw leven in een andere stad. Dan slaat het noodlot toe. Op een middag verdwijnt Femke van de naschoolse opvang. Wil Anne haar kind gezond terugzien, dan zal ze diep in haar eigen verleden moeten graven. Het lot van haar kind ligt in haar handen.

Geen opmerkingen: