29 juli 2012

Wordt verwacht 308 (nieuws, 2012)

DRIE MEISJES IN HET BOS

Uitgeverij De Kern presenteert komend najaar het thrillerdebuut van de Britse Alex Marwood, getiteld 'Tweespalt.' Het boek verschijnt op 25 september 2012

Tweespalt vertelt het verhaal van drie meisjes die in het bos gingen spelen. Twee van hen, allebei elf jaar, kwamen terug. De twee werden veroordeeld voor de moord op het jongere meisje.

Nu, 25 jaar en twee nieuwe identiteiten later, ontmoeten de twee elkaar opnieuw. Journaliste Kirsty wordt naar Whitmouth gestuurd om verslag te doen van een moordzaak. Zij interviewt Amber, een schoonmaakster op een kermis, die het lijk heeft gevonden. Kirsty en Amber hebben alles te verliezen: hun nieuwe identiteit, hun gezin, hun leven. De moordenaar én het politieonderzoek vormen een bedreiging die ze niet kunnen negeren.

Alex Marwood is het pseudoniem van een journaliste die haar sporen bij de Britse pers ruimschoots heeft verdiend. Ze woont in het zuiden van Londen en schrijft op haar Twitterpagina, dat ze veel tijd kwijt is aan onderzoek of bepaalde huishoudelijke voorwerpen ook geschikt zijn als moordwapen.

Andere nieuwe titels:

R.J. Ellory - 'Bekraste zielen' (februari 2013, De Fontein). De halfbroertjes Clarence en Elliot wonen in een weeshuis sinds hun moeder door geweld omkwam. Hun leven neemt een bizarre wending wanneer ze worden gegijzeld door de veroordeelde moordenaar en psychopaat Earl Sheridan.
Sophie Hannah - 'Verborgen gebreken' (november 2012, De Kern). Het is de onschuldige hobby van velen: op internet huizensites bezoeken en bij allerlei droomhuizen binnenkijken. Connie doet zo'n virtuele rondleiding door een huis in Oxford. Op haar scherm ziet ze een lijk op de vloer liggen.
Tania Carver - 'Insluiper' (september 2012, De Fontein). Tania Carver, pseudoniem van echtpaar Martyn & Linda Waites, schrijft over Suzanne Perry, die een afschuwelijke nachtmerrie heeft: iemand staat in haar slaapkamer en slaat haar gade, terwijl zij geen spier kan bewegen. Ze wordt wakker, opent de gordijnen en ziet op de binnenkant van het raam een foto geplakt. Daarop staat zij zelf afgebeeld, slapend, met het shirt aan dat ze nú draagt.
Ryan David Jahn - 'Zelfkant' (oktober 2012, De Fontein). Wanneer einzelgänger Simon Johnson wordt overvallen in zijn flat, vecht hij terug. Als het voorbij is, realiseert Simon zich twee dingen: zijn aanvaller is dood én de man die daar op de grond ligt lijkt sprekend op hem.
J.M. Weiss - 'De cultus van de dood' (oktober 2012, De Fontein). Als een studente dood wordt gevonden in de catacomben van een kerk, wordt rechercheur Natalia Monte op de zaak gezet. WAt is de link tussen de studente en de camorra? Ondertussen stapelt het vuilnis zich op in de straten van Napels...
Peter James - 'Perfectie' (oktober 2012, De Fontein). Nadat John en Naomi hun zoontje verloren aan een genetische ziekte, blijken ze beiden drager te zijn. De kans dat een nieuw kind de ziekte ook zal hebben is zeer groot. Dan horen ze over een arts die een methode ontwikkelde die het gendefect uitsluit. Naomi is zwanger als ze ontdekt dat er iets gruwelijk mis is met deze methode.
David Hewson - 'Dans van de doden' (oktober 2012, De Fontein). Het is carnaval in Venetië, maar Teresa Lupo is met een ander doel in de stad: haar tante Sofia is verdwenen. Dan ontmoet ze in de wijk Dorsoduro een man die het masker van de Pestdokter draagt.
Baantjer Inc. - 'Moord op de tram' (oktober 2012, De Fontein). Baantjer Inc., oftewel Ed van Eeden heeft een nieuwe moordzaak in petto voor rechercheur Hendrick Zijlstra, neef van De Cock. Een man is doodgestoken in tram 12. Op de beveiligingscamera's is niet goed te zien hoe dat in zijn werk is gegaan. Zijlstra ontdekt dat de dode man was ingeschreven bij de universiteit en een studiebeurs had, maar óók beschikte over aanzienlijke middelen waar zijn familie niets van wist.

Geen opmerkingen: