01 juli 2012

Deon Meyer - Duivelspiek (2012)

Een adembenemend landschap(Door Guido Huisintveld)

Met de inzet van ijsblauwe covers gaat uitgeverij A.W. Bruna opnieuw proberen de Nederlandse markt kennis te laten maken met de boeken van Deon Meyer. Een bewonderenswaardig initiatief want volkomen terecht! Een beetje thrillerliefhebber moet het werk van deze Zuid-Afrikaanse auteur in de kast hebben staan. 'Duivelspiek' werd eerst uitgebracht en kort daarop '13 uur', volgens Vrij Nederland de beste thriller van het jaar.

'Duivelspiek' begint met de mooie blonde Christine die een bekentenis doet bij een dominee. Een mysterieus intro dat gaandeweg het verhaal duidelijker wordt.

Tobela Mpayipheli raakt op dramatische wijze betrokken bij een overval en schiet in de wraakmodus.

Inspecteur en fulltime alcoholist Bennie Griessel krijgt een serie moordzaken te verwerken, waarbij de slachtoffers met een speer om het leven zijn gebracht.

Deon Meyer creëert een adembenemend landschap waarin plot en personages subliem uitgewerkt zijn. Hij heeft een originele schrijfstijl, scherp en doeltreffend, aangrijpend en realistisch. Actie en diepgang zijn verbluffend mooi met elkaar verweven tegen de broeierige achtergrond van Zuid-Afrika. Deon Meyer is here to stay!

Deon Meyer - Duivelspiek. Vertaling: Ingrid Glorie. Uitgeverij Bruna, 452 pag.

Geen opmerkingen: