08 juli 2012

Van de transfermarkt (nieuws, 2012)

ANTHOS LIJFT LEHANE IN

De Amerikaanse bestsellerauteur Dennis Lehane heeft zijn Nederlandse uitgeverij The House of Books ingewisseld voor Anthos, de uitgever van onder anderen Elvin Post, René Appel en Esther Verhoef. In oktober 2012 verschijnt Lehanes nieuwste thriller 'Nachtleven' bij Anthos. Dan ook is een midprice editie van zijn verfilmde bestseller 'Mystic River' verkrijgbaar.

'Nachtleven' speelt zich in het Boston van 1926. Illegale stokerijen schieten tijdens de Drooglegging als paddenstoelen uit de grond. Kruimeldieven, gangsters en corrupte agenten ruiken hun kansen. Joe Coughlin is zo'n jonge crimineel, voorbestemd voor een schitterende carrière in de onderwereld.

Bij een gewaagde overval op een goklokaal ontmoet Joe de mooie Emma, het onbereikbare liefje van de beruchte gangster Albert White. Ambitie en macht brengen Emma en Joe samen en in het diepste geheim genieten ze van het leven en de liefde.

Maar in een wereld van geld, drank en wapens is niemand te vertrouwen. Joe staat niet alleen onderaan de ladder van de georganiseerde misdaad, maar ook aan het begin van een reis die hem van de roerige undergroundscene in Boston naar het swingende Cuba voert. Voor mannen als Joe lijkt slechts één zekerheid te bestaan: die van een vroege dood.

Dennis Lehane werd in 1965 in Boston geboren. Veel van zijn romans spelen zich daar af, waaronder ook delen van Nachtleven. In 1994 verscheen zijn debuut 'A Drink Before The War', waarmee hij meteen succes had. In deze thriller maakt de lezer kennis met het duo Angie Gennaro en Patrick Kenzie, die i latere boeken terugkomen.

Lehane schreef in totaal negen thrillers, 'Nachtleven' is de tiende. Hij is vooral bekend van de bestsellers 'Gone Baby Gone', 'Mystic River' en 'Shutter Island', die alle drie succesvol werden verfilmd. Ook van 'Nachtleven' zijn de filmrechten verkocht, aan het productiebedrijf van Leonardo DiCaprio.

Geen opmerkingen: