09 juli 2012

Wordt verwacht 295 (nieuws, 2012)

SMOOR OP EEN KOOKPRINSES

Elvin Post, winnaar van zowel de Gouden Strop als de Diamanten Kogel krijgt in de najaarsbrochure van zijn uitgeverij Anthos van niet de minste thrillerauteurs lof toegezwaaid. Volgens Michael Connelly, die Posts debuut 'Groene vrijdag' zou hebben gelezen, verstaat de Rotterdamse schrijver zijn vak. En Jens Lapidus meldt over 'Vals beeld', dat het een van de boeiendste Europese thrillers is die hij de laatste jaren heeft gelezen.

Drie jaar na zijn vierde spannende roman 'Roomservice' verschijnt in februari 2013 'Dame blanche', een actuele thriller over de keerzijde van de roem. Dat de uitgever er een sticker met de tekst introductieprijs op plakt, stemt eigenlijk wel een beetje treurig. Alsof hij zo onbekend is. Oké, het zijn natuurlijk de vrouwelijke auteurs die verkopen, maar moet Post met zijn vijfde thriller nog steeds geïntroduceerd worden?

Over 'Dame blanche': De 34-jarige Jane Raimy heeft het ogenschijnlijk uitstekend voor elkaar. Ze heeft een eigen kookprogramma op televisie en genoeg miljoenen op de bank om het de rest van haar leven rustig aan te kunnen doen. Toch is Jane niet gelukkig. Haar relatie is net op de klippen gelopen en ondanks stijgende kijkcijfers loopt het met de inhoud van haar televisieshow bepaald niet zoals ze wil.

Wat Jane niet weet, is dat er grotere problemen op komst zijn en nog wel in de persoon van Jerry Lauper, een psychopathische ex-gevangene die zweert bij het boek De kracht van opbouwende gedachten. Hij is meer dan een beetje verliefd op Jane en vastbesloten erachter te komen of het gevoel wederzijds is.

Elvin Post (1973) won met zijn debuut 'Groene vrijdag' de Gouden Strop 2004. Zijn boek 'Vals beeld' werd in 2006 genomineerd voor de Strop én de Diamanten Kogel. De laatste prijs mocht hij mee naar huis nemen voor zijn thriller 'Roomservice'.

Andere nieuwe titels:

Ali Knight - 'Snijdende pijn' (oktober 2012). Vijf jaar geleden is Grace op brute wijze vermoord tijdens haar verjaardagsfeest. De moord werd nooit opgelost. Haar beste vriendin Nicky en Grace's weduwnaar Greg hebben troost bij elkaar gevonden en een relatie gekregen. Greg is echter vaak onderweg voor zijn werk. En dan ontmoet Nicky de charismatische Adam.
Jane Casey - 'De laatste dochter' (januari 2013). Een tienermeisje wordt dood gevonden, haar keel is doorgesneden. Zij is het eerste slachtoffer, haar moeder het tweede.
Stephen Dobyns - 'Het vuurpaleis' (november 2012). Het dorpje Brewster wordt opgeschrikt door gruwelijke voorvallen: een pasgeboren baby verdwijnt uit het ziekenhuis en het enige wat de verpleegster in het wiegje vindt, is een slang. Dan wordt een reiziger dood aangetroffen en een pubermeisje dat twee nachten is weggeweest, weigert bij terugkomst te praten. Even later pleegt ze zelfmoord.
Mark Billingham - 'Ten dode opgeschreven' (januari 2013). Bij de Pakistaanse kioskhouder Akhtar slaan onverwacht de stoppen door. Hij gijzelt twee klanten in zijn Londense buurtwinkel. Rechercheur Tom Thorne voert een race tegen de klok en met elke dag die verstrijk, wordt de zaak in de winkel explosiever.
René Appel - 'Spanning' & 'Retourtje Hato' (oktober 2012). René Appel viert dit jaar zijn 25-jarige jubileum als thrillerauteur. Ter gelegenheid hiervan de uitgave van een bundel met twee verhalen, maar ook een omnibus met 'De derde persoon', 'Zinloos geweld' en 'Schone handen'.
Dennis Lehane - 'Nachtleven' (oktober 2012). Voor meer informatie klik hier.
Simone van der Vlugt - 'Aan niemand vertellen' (november 2012). Lois is een jonge rechercheur in Noord-Holland. Als op een mistige novemberavond het verminkte lichaam van een man wordt gevonden, worden Lois en haar collega op de zaak gezet. David Hoogland, was een vrolijke basisschoolleraar met een leuk vriendin en een brandschoon verleden. Lois weet zich meer en meer te verdiepen in de psychologie van de moordenaar.

Geen opmerkingen: