05 juli 2012

Gesignaleerd 149 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

LYNN SHEPHERD - KERKHOF IN LONDEN

Bij uitgeverij Athenaeum verschijnt vrijdag 6 juli 'Kerkhof in Londen' van Lynn Shepherd. Volgens de uitgeverij is deze literaire detective geïnspireerd door 'Bleak House' van Charles Dickens. In haar roman beschrijft ze een wereld waarin jeugdprostituees en te vondeling gelegde baby's ten prooi vallen aan de hebzucht en seksuele afwijkingen van de gegoede burgerij. En iedereen die daartegenin wil gaan wordt uit de weg geruimd.

Londen 1850. Mist en vuile straten, en een begraafplaats met de naam Tom-All-Alone's waar ratten wonen. De eerbiedwaardige advocaat Edward Tulkinghorn houdt kantoor in een chique huis in Lincoln's Inn Fields, waar hij zijn machtige cliënten beschermt en een dodelijk geheim verbergt.

Dat geheim dreigt te worden onthuld door een schimmige en onzichtbare tegenstander, die koste wat het kost moet worden opgespoord en tot zwijgen gebracht. Ex-politieagent Charles Maddox, nu privédetective, moet die klus klaren. Algauw wordt de eerste gruwelijke moord gepleegd.

Lynn Shepherd studeerde Engels in Oxford. Na vijftien jaar in the City of London en in de pr werkzaam te zijn geweest, werd ze fulltime schrijver.

Lynn Shepherd - Kerkhof in Londen. Vertaling: Ineke Mertens. Uitgeverij Athenaeum, 302 pag., € 19,95. ISBN: 978 902 536 969 9

Geen opmerkingen: