04 juli 2012

Het Oxfam Mysterie (nieuws, 2012)

'THE DA VINCI CODE' OPNIEUW MEEST GEDONEERDE BOEK

Dan Brown mag dan de titel van snelstverkopende auteur aller tijden zijn kwijtgeraakt aan de Britse E.L. James met haar erotische roman Fifty Shades of Grey, de Amerikaanse bestsellerschrijver staat wel bovenaan de lijst met auteurs van wie de boeken het meest worden gedoneerd aan hulporganisatie Oxfam. En dat voor het vierde achtereenvolgende jaar.

De Schotse thrillerschrijver Ian Rankin staat tweede op de lijst, gevolgd door James Patterson, Alexander McCall Smith en John Grisham. De laatste staat voor de eerste keer op de lijst met 'meest weggegeven auteurs'.

Oxfam liet weten dat de bestverkopende auteur in de 685 winkels van de organisatie Stieg Larsson is. De overleden Zweedse auteur voert voor het tweede achtereenvolgende jaar die lijst aan. Na Larsson komen J.K. Rowling, Jo Nesbø, Lee Child en Terry Pratchett.

Al meer dan een halve eeuw vergaart Oxfam inkomsten uit de verkoop van geschonken boeken. Directeur Andrew Horton: ,,Elk boek, of het nu gedoneerd is of gekocht, helpt Oxfam in haar strijd tegen armoede.''

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: