30 juli 2012

'Hier is Johnny... weer?' (nieuws, 2012)

PLANNEN VOOR PREQUEL 'THE SHINING'

Filmmaatschappij Warner Bros is bezig met een prequel op de horrorfilm 'The Shining' uit 1980 van Stanley Kubrick. Dat schrijft de Los Angeles Times.

Warner Bros heeft scenarioschrijver en producent Laeta Kalogridis, bekend van de thriller 'Shutter Island' (naar het boek van Dennis Lehane) gevraagd om te bekijken of 'The Shining' kan worden verrijkt met een prequel. Ook haar partners Bradley Fischer en James Vanderbilt werken mee.

In 'The Shining', die door vele bioscoopbezoekers als de meest angstaanjagende film aller tijden wordt beschouwd, hoopt schrijver Jack Torrance zich als beheerder van het in de winter lege hotel te concentreren op zijn boek, maar hij wordt langzaam gek.

De prequel moet zich afspelen voordat Torrance, in 'The Shining' fenomenaal gespeeld door Jack Nicholson, met zijn vrouw en hun paranormale zoontje het Overlook Hotel betrekken.

'The Shining' is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. In 2009 werd bekend dat hij werkt aan een vervolg op 'The Shining', getiteld 'Dr. Sleep'. Dat boek komt volgend jaar op de markt.

(Bron: Los Angeles Times)

1 opmerking:

Anoniem zei

Prequel, sequel, reboot, remake...
Gottogottogot, wat een geestelijke armoede...