02 juli 2012

Gesignaleerd 148 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

IAN HAMILTON - DANS VAN DE TIJGER

Bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff is verschenen 'Dans van de tijger' van Ian Hamilton, het eerste deel in een serie met Ava Li in de hoofdrol.

Ava Li, half Chinees, half Canadees, reist als forensisch accountant de hele wereld over, op zoek naar gestolen geld. Dat ze geschoold is in 'Bak Mei', een bijzondere vorm van kungfu, komt goed van pas als ze af moet rekenen met louche criminelen die er met het geld van haar cliënten vandoor zijn gegaan.

Tijdens haar vele reizen verblijft ze het liefst in topklasse hotels en kan ze niet zonder Starbucks-oploskoffie, die ze altijd meeneemt in haar Louis Vuittontas. Maar voor haar werk komt ze soms op plaatsen waar ze maar beter zo min mogelijk op kan vallen.

Ava Li wordt door haar zakenpartner 'Oom' gevraagd om een oude vriend van hem te helpen. Diens neef heeft nog vijf miljoen pond tegoed van een visverwerkingsbedrijf. De neef heeft een en ander voorgefinancierd; na levering zou hij zijn geld terugkrijgen. De levering ging echter niet door en nu zijn het visbedrijf en het geld van de aardbodem verdwenen. Ava Li vertrekt naar Hong Kong om de zaak uit te zoeken...

'Dans van de tijger' is het thrillerdebuut van Ian Hamilton, dat overigens in 2011 verscheen bij uitgeverij Mouria maar dan onder de titel 'De waterrat van Wanchai'.

Ian Hamilton - Dans van de tijger. Vertaling: Dieuwke van der Veen. Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 318 pag., € 10,00. ISBN 978 90 245 5680 9

1 opmerking:

Guido zei

Een accountant als protagonist.

Lijkt me boeiend!