06 juli 2012

Gesignaleerd 150 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

ROBIN COOK - DOODSAKTE

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt dinsdag 10 juli 'Doodsakte', een nieuwe medische thriller van de Amerikaanse schrijver Robin Cook.

De Amerikaans-Albanese studente Pia Grazdani heeft een fantastische stageplek weten te bemachtigen in het laboratorium van dr. Tobias Rothman. Samen met dr. Yamamoto doet hij baanbrekend onderzoek naar stamcellen; deze zouden wel eens de oplossing kunnen zijn voor het tekort aan donoren. Dat Rothman ook een persoonlijke drijfveer voor dit onderzoek heeft, blijkt wanneer Pia erachter komt dat zijn ernstig zieke zoontjes alleen door middel van stamceltransplantaties gered kunnen worden.

Ondertussen proberen twee Wall Streetjongens snel en groot geld te verdienen in de levensverzekeringenindustrie waar miljoenen in omgaan en waar letterlijk geldt: de een zijn dood is de ander zijn brood.

Als Rothman en Yamamoto opeens ernstig ziek raken door een salmonellabacterie, ruikt Pia onraad en begint ze haar eigen onderzoek. Dat wordt haar niet in dank afgenomen.

Robin Cook introduceerde met zijn debuut 'Coma' een nieuw thrillergenre: de medische thriller. Cook heeft gestudeerd aan de Columbia University Medical School en aan Harvard. Hij woont afwisselend in Boston en Florida.

Robin Cook - Doodsakte. Vertaling: Anda Witsenburg. Uitgeverij A.W. Bruna, 374 pag., € 19,95. ISBN 978 90 229 9717 8.

Geen opmerkingen: