23 juli 2012

Wordt verwacht 305 (nieuws, 2012)

PETER DE ZWAAN BLIJFT DICHT BIJ HUIS

Na 'De vuurwerkramp van Harmen Saliger' laat schrijver Peter de Zwaan zijn held Jeff Meeks nog even met rust. Vijf thrillers schreef de auteur uit Enschede over deze eenling die langs 's heeren wegen in de Verenigde Staten trekt, op de vlucht voor de beschaving en sommige mensen die er deel van uitmaken.

Vorig jaar verscheen De Zwaans voor de Gouden Strop genomineerde thriller over de vuurwerkramp in Enschede. En dat dicht bij huis bevalt De Zwaan kennelijk, want in oktober van dit jaar brengt uitgeverij Cargo zijn nieuwe thriller 'De bruiloften van Annika Kommer' op de markt. Een boek dat zich afspeelt in en rond De Zwaans Twentse woonplaats.

Annika Kommer is een wedding planner met bijzondere klanten: drag queens, een tandarts die een hekel heeft aan kinderen en hoopt dat zijn dochter snel verhuist, liefst naar Argentinië, en een man die in zijn achtertuin een jacht heeft gebouwd en ermee wil trouwen.

De hobby van Annika is auto's, met als specialisatie aanrijdingen en het opstrijken van verzekeringspenningen. De eigenaar van een Audi betaalt opvallend snel en Annika wordt nieuwsgierig als vlak bij de plaats van de aanrijding een dode man wordt gevonden die lid is van een comité tegen de burgerluchthaven die de gemeente Enschede zo graag wil.

Ze gaat op onderzoek uit met haar ex-vriend, telg van een familie in Glanerbrug die leeft van oplichting, afpersing en verzekeringsfraude en raakt verwikkeld in een web van intriges, pesterijen en dreigingen met als voornaamste tegenstanders een lobbyist en diens tweelingbroer die geld verdient aan persoonsgebonden budgetten. Inzet blijkt een opname over rapporten die zeggen dat een luchthaven onhaalbaar is en die door de gemeente Enschede in de onderste la zijn gelegd.

Geen opmerkingen: