20 juli 2012

Bierton (nieuws, 2012)

AWARD VOOR DENISE MINA

Denise Mina heeft met 'Het einde van de wespentijd' de Old Peculier Crime Novel of the Year Award 2012 in de wacht gesleept. Dit werd op donderdag 19 juli bekendgemaakt tijdens de openingsavond van het tiende Theakstons Old Peculier Crime Writing Festival in Harrogate.

Ook SJ Watson was genomineerd, met zijn debuut 'Voor ik ga slapen'. De winnaar werd gekozen door het publiek, en een jury met collega-auteur Mark Billingham als voorzitter.

'Het einde van de wespentijd' opent met topbankier Lars Anderson. Hij hangt zich op aan de eik voor zijn herenhuis in Kent. Maar zijn dood brengt weinig opschudding teweeg. Een gehaaide bankier meer of minder maakt geen verschil voor een wereld die worstelt met de nasleep van de recessie. Maar zijn dood komt hard aan bij degenen die hij had moeten beschermen: zijn gezin. Hij laat twee getraumatiseerde kinderen en een gebroken vrouw achter.

Mina ontving een cheque ter waarde van drieduizend Britse ponden en een handgemaakte, gegraveerde bierton van brouwerij Theakston.

Geen opmerkingen: