19 juli 2012

Gesignaleerd 153 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

GRAHAM BROWN - ZWARTE ZON

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt volgende week de avonturenthriller 'Zwarte zon' van Graham Brown.

In een vrijwel ondoordringbaar deel van het Amazonegebied doet een onderzoeksteam van het National Research Institute een opzienbarende ontdekking: een gloeiende, ovale steen die een soort elektromagnetische pulsen uitzendt. Wat de betekenis is van de steen, blijft lang onduidelijk voor teamleidster Danielle Laidlaw. Maar dan blijken er vier van dergelijke stenen te zijn die samen een wereldramp kunnen veroorzaken.

Voor Danielle en haar team begint hiermee een race tegen de klok. Bij hun zoektocht naar de andere drie stenen – en daarmee de mogelijke redding van de wereld – worden ze van alle kanten tegengewerkt. Want niet alleen de Russen en Chinezen hebben het op de stenen voorzien, ook de CIA zit achter het team aan.

Graham Brown werkte al enkele jaren als advocaat voordat hij in 2010 debuteerde met 'Zwarte regen'. Na zijn middelbare school studeerde hij Aeronautical Science en haalde hij zijn vliegbrevet. Hij vervolgde zijn academische opleiding aan de Arizona State-universiteit, waar hij rechten studeerde. Tegenwoordig woont hij met zijn vrouw Tracey in Tucson, Arizona.

Graham Brown - Zwarte zon. Vertaling: Ed van Eeden. Uitgeverij A.W. Bruna, 299 pag., € 19,95. ISBN: 978 90 229 9979 0

Geen opmerkingen: