13 juli 2012

Wordt verwacht 299 (nieuws, 2012)

DE DAG DAT DE LICHTEN UITVIELEN... IN HEEL EUROPA

Al sinds jaar en dag roept de overheid de bevolking op voorbereid te zijn op een eventuele calamiteit: haal voldoende flessen water in huis, kaarsen, batterijen en een transistorradio kan ook geen kwaad. Wellicht kan het lezen van 'Blackout' van de Oostenrijkse schrijver Marc Elsberg helpen bij de voorbereiding, want deze thriller gaat in op een totale uitval. De thriller, die door uitgeverij Van Holkema & Warendorf in de handel wordt gebracht, ligt vanaf november 2012 op de planken. Als het weer lekker vroeg donker begint te worden...

Op een koude dag in februari vallen de lichten uit in Italië. En niet alleen daar. Ook in Zweden. Daarna in Frankrijk, Zwitserland, België en Nederland. Al snel wordt een heel continent geteisterd door duisternis - en is de chaos compleet.

De Italiaanse informaticus Piero Manzano vermoedt dat er een hacker achter de blackout zit. Het Franse hoofd van Europol, François Bollard, is als enige bereid zijn verhaal aan te horen. Als er echter dubieuze e-mails op zijn pc worden aangetroffen, staat Manzano ineens zelf onder verdenking. Terwijl hij probeert Interpol te ontglippen, beseft Manzano dat hij nog maar één zekerheid heeft: de man achter deze terreurdaad is even geraffineerd als genadeloos.

Ondertussen breekt in heel Europa paniek uit. De temperaturen in een aantal kerncentrales lopen in rap tempo op en de bevolking vecht om te overleven. De man achter de blackout moet onmiddellijk worden gevonden.

Marc Elsberg (1967) komt uit Wenen. Hij was jarenlang columnist bij het Oostenrijkse dagblad Der Standard en is momenteel creatief directeur bij een reclamebureau. Van 'Blackout' werden in de eerste week in Duitsland meer dan 40.000 exemplaren verkocht.

Hieronder gaat Elsberg nader in op zijn thriller 'Blackout'
Andere nieuwe titels:

Patrick Woodhead - 'De geheime kamer' (oktober 2012). Wanneer een briljante jonge dokter plotseling vedwijnt in Congo, schakelt het hoofd van de Britse inlichtingendienst zijn peetzoon Luca Matthews in om naar hem te zoeken. Luca kan eigenlijk niet weigeren, maar na een traumatische ervaring in de Himalaya waarbij hij zijn klimpartner verloor, ziet hij het eigenlijk niet zitten om zich weer in een avontuur te storten.

Geen opmerkingen: