22 november 2009

Wordt verwacht 147 (nieuws, 2009)

DE COMMISSARIS HEEFT EIGENLIJK EEN BRIL NODIG

Het is nog een halfjaartje wachten voor de fans van de Italiaanse grootmeester Andrea Camilleri, maar dan ligt er eindelijk weer nieuw werk van hem in de boekhandel. In mei 2010 verschijnt Camilleri's nieuwste misdaadroman 'Sporen in het zand' bij uitgeverij Prometheus. En als vanouds duikt ook hier weer de 'verrukkelijk chagrijnige' (citaat Vrij Nederland) commissaris Salvo Montalbano op.

Alles draait om het gestolen kadaver van een paard. En om een halfnaakt lijk, met een kogel erin. Twee verhalen die in elkaar overlopen. Wat van de ene kant glashelder lijkt, is van de andere kant volkomen duister. En dan wordt er ook nog bij commissaris Montalbano ingebroken. Door wie?

In 'Sporen in het zand' komt Montalbano in een nachtmerrie terecht die hem naar stallen en renbanen voert. Ook het ouder worden beleeft Montalbano als een angstdroom. Hij heeft eigenlijk een bril nodig, maar weigert daaraan toe te geven. Diep van binnen voelt hij zich nog zo sterk als een paard. Zal hij deze zaak weten op te lossen? Zonder bril?

De Siciliaan Andrea Camilleri (1925), auteur, scenarist en toneelregisseur, is vooral beroemd van zijn succesvolle detectiveromans over commissaris Montalbano. Zo schreef hij onder meer 'Verstikkende zomerhitte', 'Het ABC van de maffia' en 'De vleugels van de sfinx. Zijn werk werd in 24 landen vertaald.

Geen opmerkingen: