17 november 2009

Going rogue (nieuws, 2009)

DAN BROWN DOOR DE KNIEËN VOOR SARAH PALIN

Sarah Palin, voormalig running mate van de Republikeinse oud-presidentskandidaat John McCain, heeft gisteren bij Oprah Winfrey haar memoires gelanceerd. Haar boek 'Going Rogue: an American Life' slaat meteen toe. Het heeft de nieuwste megaseller 'The lost symbol' van thrillerschrijver Dan Brown al in de voorverkoop van de eerste plaats gestoten in de verkooplijst van online boekverkoper Amazon.

In de 413 pagina's tellende bestseller die vanaf vandaag in de winkel ligt valt Palin de aanhangers van McCain aan, die haar slecht behandeld zouden hebben. McCain zorgde vorig jaar voor een grote sensatie toen hij Palin als running mate presenteerde. De conservatieve Republikeinen waren lovend over haar, onder meer vanwege haar anti-abortusstandpunt. Critici lachten haar uit om haar vermeende gebrek aan kennis.

Oprah Winfrey steunde tijdens de verkiezingen Barack Obama en weigerde destijds McCain of Palin in haar show te ontvangen. Maandag sloot ze Palin in haar armen en promootte ze Palins boek. Op de vraag of Palin, oud-gouverneur van Alaska, zich kandidaat stelt voor het presidentschap van 2012, antwoordde Palin dat ze dat nog niet weet.

Geen opmerkingen: