23 november 2009

Bellicher revisited (nieuws, 2009)

HET JAAR VAN DEN TEX

Uitgeverij De Geus weet het zeker: 2010 wordt het jaar van Charles den Tex. De drievoudig winnaar van de Gouden Strop schrijft dan niet alleen het geschenkboekje voor Juni - Maand van het Spannende Boek, maar zijn bekroonde boeken 'De macht van meneer Miller' en 'CEL' zullen volgens De Geus dan ook verfilmd worden. En als klap op de vuurpijl verschijnt in mei 2010 Den Tex' nieuwste thriller 'Wachtwoord'. En ook nu gaat managementadviseur Den Tex in op de geneugten en gevaren van de moderne technologie.

'Wachtwoord' is na 'De macht van meneer Miller' en 'CEL' het laatste deel van de Bellicher-trilogie. Hoofdpersoon Michael Bellicher is radeloos: zijn vriendin Guusje van Donee (de advocate uit 'CEL') is spoorloos verdwenen. Maar wat is 'spoorloos' als camera's registreren wat er in de openbare ruimte gebeurt? Wat is 'onvindbaar' als mensen voortdurend met elkaar in contact staan via mobiele telefoons, internet en webcams?

De enige voorwaarde: het juiste wachtwoord om systemen of netwerken binnen te komen. Of tot criminele groepen door te kunnen dringen. Dat laatste lukt Michael Bellicher, en hij ontdekt dat Guusje in handen is van de Oost-Europese maffia.

Van het bekroonde 'CEL' (2008) zijn inmiddels meer dan 54.000 exemplaren verkocht. De rechten van het boek zijn verkocht aan Duitsland, Italiƫ en Frankrijk. 'De macht van meneer Miller' (2006) ging meer dan 32.000 keer over de toonbank. En van 'Schijn van kans' (2002), de eerste thriller waarmee Den Tex de Gouden Strop in de wacht sleepte, zijn ruim 25.000 stuks verkocht.

Geen opmerkingen: