26 november 2009

Nagekomen bericht (nieuws, 2009)

INTIMIDATIE EN HERSENSPOELING

Het was op deze site al eerder opgemerkt, maar de informatie kwam kennelijk te laat binnen om in de voorjaarsbrochure van uitgeverij Anthos te worden opgenomen. Vandaar dat er een nagekomen bericht werd rondgemaild over de nieuwe thriller van Joost Heyink: 'Het experiment'. Deze volgens Anthos 'actuele en intrigerende thriller over vriendschap en verraad, intimidatie, hersenspoeling en moord' is te verwachten in januari 2010.

Hella Rooyakkers is een opgewekte 32-jarige reisconsulente in het midden van het land die in alle opzichten stevig in haar schoenen staat. Ze heeft een latrelatie met Berry, die in zijn vrije tijd mentale trainingen volgt bij de Sygma Foundation. Hella heeft hier weinig mee, maar gunt hem zijn hobby. De organisatie blijkt echter niet zo zweverig en onschuldig als Hella denkt: Sygma maakt gebruik van dubieuze psychologische methoden zoals intimidatie, uitputting, indoctrinatie en herprogrammering.

Joost Heyink (1946) studeerde psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en was dertien jaar lang aan deze universiteit verbonden als wetenschappelijk onderzoeker. Daarna legde hij zich fulltime toe op het schrijven. In 2008 verscheen zijn eerste literaire thriller 'Proefverlof', waarvan inmiddels meer dan 20.000 exemplaren zijn verkocht. (foto auteur: Merlijn Doomernik)

Geen opmerkingen: