25 november 2009

Emotionele littekens (nieuws, 2009)

STEPHEN KING HINT OP VERVOLG VAN 'THE SHINING'

Stephen King overweegt een vervolg te schrijven op zijn verfilmde thriller The Shining uit 1977. Hoofdpersoon is Danny, het helderziende zoontje van schrijver Jack Torrance, dat wist te ontsnappen aan het kwaad in het afgelegen Overlook Hotel in de Rocky Mountains. In het vervolg is Danny geen kleine jongen meer, maar een veertiger die zijn tijd in een hospice in New York doorbrengt.

Tijdens een lezing over zijn laatste boek 'Under the dome' voor een groep fans in Toronto, onthulde King deze week dat hij afgelopen zomer voorzichtig is gaan nadenken over een follow-up van 'The Shining'. Hoofdpersoon Danny heeft, zo zei King, 'voor zijn leven lang emotionele littekens' opgelopen na zijn ervaringen in het Overlook Hotel. Daar probeerde zijn door het hotel 'bezeten' vader hem en zijn moeder te vermoorden.

Hoe Danny met deze nachtmerrie-achtige ervaringen én zijn helderziendheid - of 'shining' - probeert om te gaan, moet een 'verdomd fraai vervolg' opleveren, aldus King volgens website The Torontoist. In het boek dat de werktitel 'Doctor Sleep' heeft meegekregen, werkt Danny in een hospice voor terminale zieken. Hij is een verpleger in het hospitaal, maar zijn echte werk is om met zijn paranormale gaven het sterven wat draaglijker te maken voor de patiënten. Daarnaast probeert hij wat geld te vergaren bij het wedden op de paardenrenbaan.

King probeerde al te hoge verwachtingen bij zijn toehoorders over het vervolg wat te temperen, door te zeggen dat hij zich nog niet 'compleet' had gebonden aan het schrijven van 'Doctor Sleep'. Hij voegde eraan toe: ,,Wellicht hoef ik het niet te schrijven als ik er over blijf praten.''

'The Shining' werd in 1980 succesvol verfilmd door Stanley Kubrick. Jack Nicholson speelde een meesterlijke rol als Danny's vader. Shelley Duvall vertolkte de rol van moeder Wendy. Danny Lloyd (zie foto) kroop in de huid van het zoontje.

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: