14 november 2009

Een bredere basis (nieuws, 2009)

A.W. BRUNA WIL PARTICIPEREN IN CRIMEZONE

Uitgeverij A.W. Bruna wil samen met andere uitgevers als Meulenhoff, De Boekerij en wellicht Standaard Uitgeverij de thrillersite Crimezone.nl financieel ondersteunen. Dit heeft commercieel directeur Linda Albers van A.W. Bruna Uitgevers B.V. desgevraagd verklaard.

Volgens Albers heeft Crimezone zich in de afgelopen jaren ontwikkeld 'tot een grote en betrouwbare crime site die veel lezers trekt waarvan de meerderheid de site ook regelmatig bezoekt'. Daarmee is Crimezone voor PCM Algemene Boeken (waar A.W. Bruna, Meulenhoff, De Boekerij en Standaard Uitgeverij deel van uitmaken) een bijzonder interessant merk geworden, aldus Albers. Met een 'actieve ondersteuning' wil Albers het project een bredere basis te geven met een solide financiƫle basisconstructie. Die zou garanties moeten bieden op verdere groeimogelijkheden op de langere termijn. De Bruna-directeur gaat op korte termijn met alle betrokkenen in overleg om te bekijken hoe de ondersteuning kan worden ingevuld.

Wat Albers betreft 'staat als een paal boven water' dat Crimezone een onafhankelijke site moet blijven. Om dit te waarborgen wordt gewerkt met een redactiestatuut. Geruchten dat uitgeverij Unieboek, de huidige eigenaar van Crimezone, zich van de site zou willen ontdoen omdat die te duur is, bestempelt Albers als onjuist.

Crimezone.nl is bedacht door Sander Verheijen en ging in september 2002 online. Sinds 2006 maakt de site deel uit van de afdeling e-Media van uitgeverij Unieboek. Kees de Bree is sinds augustus van dat jaar hoofdredacteur van Crimezone.nl.

Geen opmerkingen: