13 november 2009

Wordt verwacht 143 (nieuws, 2009)

SCHRIJVERSDUO TREKT LIJK UIT DE KAST

Het schrijven van 'Een Rus in de Jordaan', een coproductie met schrijver Simon de Waal is Appie Baantjer na beëindiging van zijn solocarrière goed bevallen. Na dit 'debuut' uit mei 2009 heeft de 86-jarige auteur namelijk opnieuw achter de tekstverwerker plaatsgenomen om met zijn 38 jaar jongere collega een nieuw avontuur over rechercheur Peter van Opperdoes te verzinnen. Deel 2 uit de serie heet 'Een lijk in de kast' en verschijnt in april 2010 bij uitgeverij Lebowski.

Het verhaal: Op een mooie zomerdag, als de Jordaan zucht en steunt onder de hitte, werkt rechercheur Peter van Opperdoes op het oude bureau Raampoort. Toch is Van Opperdoes niet echt eenzaam, want hij heeft altijd zijn overleden vrouw nog, met wie hij gesprekken kan voeren en die hij om raad kan vragen.

Dan komt een jonge vrouw bij Van Opperdoes op het bureau langs. Zij vertelt zojuist in een woning te zijn geweest, die ze op het punt staat te huren. Van de makelaar kreeg ze de sleutels, want ze wilde eerst het huis bezichtigen, voordat ze definitief 'ja' zegt. De makelaar had bovendien gezegd dat er 'iets' in de woning was gebeurd, maar dat alles nu netjes en schoon was. Bij binnenkomst schrok ze zich wild – in de woning lagen twee lijken.

Peter van Opperdoes, in zijn eentje op het bureau omdat zijn jonge collega Jacob op de camping zit, loopt met haar mee naar de woning. Dit wil hij met eigen ogen aanschouwen. Hij opent de deur, maar de woning is leeg....

Jacob, die trouw iedere dag even met zijn oude vriend belt om te vragen hoe het hem vergaat, komt onder veel gemopper van zijn vrouw snel terug naar Amsterdam, om dit onderzoek vol mysterieuze wendingen samen met Van Opperdoes op te lossen....

Geen opmerkingen: