02 november 2009

Pauze (nieuws, 2009)

ASPE STAAT DROOG

De Vlaamse misdaadauteur Pieter Aspe en het biermerk Duvel waren tot voor kort één begrip. De schrijver is overgestapt op vruchtensap. Voorlopig althans. ,,Ik plak er geen termijn op. Voor hetzelfde geld raak ik nooit nog een druppel alcohol aan'', zegt hij in de krant Het Belang van Limburg.

Aspe zat afgelopen weekend op de Boekenbeurs in Antwerpen te signeren zonder zijn Duvel naast zich. Bij een feestje in Blankenberge op 13 oktober naar aanleiding van zijn 25ste thriller 'De cel' had hij nog een krat Duvel cadeau gekregen van zijn hartchirurg.

,,Maar na dat feest in Blankenberge heb ik besloten ermee te stoppen'', aldus de auteur. ,,Van de ene op de andere dag: geen druppel meer. Mijn vrouw Bernadette doet trouwens mee. Ook zij heeft nu al meer dan twee weken geen slok meer gedronken.''

De schrijver benadrukt dat het zijn eigen besluit is. De laatste weken zijn emotioneel bijzonder zwaar geweest voor Aspe. Zijn zus die in Frankrijk woonde, overleed. ,,Een paar Duvels of glazen wijn waren volgens de dokter zelfs goed voor mij cholesterol. Maar de laatste tijd is het een beetje veel geweest. Daarom hebben Bernadette en ik zelf beslist een pauze in te lassen."

(Bron: Het Belang van Limburg)

Geen opmerkingen: