25 februari 2013

Gesignaleerd 189 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

LUC BOONEN - UIT DE HOOGTE

Bij uitgeverij Manteau is verschenen 'Uit de hoogte', het thrillerdebuut van de Vlaamse vrachtwagenchauffeur Luc Boonen.

Uit 'bittere verveling' observeert Walter acht bewoners van een villawijkje. Vanuit de top van een eik, met een perfect uitzicht op de achtertuinen, is hij getuige van hun leven. De dagelijkse beslommeringen van zijn therapeute, het blote buurmeisje, het bejaarde echtpaar en de moeizame vader-zoonrelatie lokken Walter steeds vaker naar zijn beschutte plekje in de boom. Gewapend met fototoestel en verrekijker, zit hij dagenlang op de uitkijk. De eik wordt een magneet van hout, de grens tussen gluren observeren flinterdun.

Maar de villawijk houdt ook een verschrikkelijk geheim verborgen. Het observeren wordt voor Walter een missie, een zoektocht naar een overtuigend bewijs van de schuldige aan zijn verdriet. De invalide Marniq verleent daarbij steun, maar om een heel andere reden.

Luc Boonen (1969), getrouwd en vader van drie kinderen, woont in Hamont en is zot van taal en een goed verhaal. Overdag werkt hij als magazijnier-vrachtwagenchauffeur in een horecagroothandel. 's Avonds kruipt Boonen in zijn pen of gaat hij wandelen. Zonder verrekijker vertrekt hij echter nooit. Af en toe klimt hij in een boom.

Luc Boonen - Uit de hoogte. Uitgeverij Manteau, 377 pag., € 19,95. ISBN 978 90 223 2786 9

Geen opmerkingen: