09 februari 2013

Machtsstrijd (nieuws, 2013)

OPNIEUW VERFILMING VAN THRILLER LE CARRÉ IN AANTOCHT

De door Anton Corbijn geregisseerde film 'A Most Wanted Man', naar de thriller uit 2008 van John le Carré, moet dit jaar in de bioscopen te zien zijn, maar nu al is er weer een nieuwe verfilming van een van de spionageromans van de Britse meesterschrijver aangekondigd. Het gaat om 'Our Kind of Traitor', de thriller die Le Carré in 2010 publiceerde.

Ewan McGregor ('Angels & Demons', 'The Ghost Writer') speelt een van de rollen in deze thriller. Hij is de mannelijke helft van het koppel Perry en Gail dat in contact komt met de Russische oligarch en een beruchte witwasser van geld Dima (vertolkt door Mads Mikkelsen). De oligarch wil informatie verkopen aan de Britse geheime dienst in ruil voor beschermingen. Perry en Gail worden ingepalmd door Dima en zijn familie. En daarna meegezogen in een machtsstrijd tussen Russische criminele organisaties enerzijds en hoge functionarissen binnen de Britse regering en de inlichtingendienst anderzijds. Ralph Fiennes speelt de rol van de Britse geheim agent Hector. Wie de rol van Gail gaat vertolken is nog niet bekend.

De regie is in handen van Australiër Justin Kurzel ('Snowtown'), die het met een budget van ruim 26 miljoen euro moet zien te klaren. Als alles volgens plan verloopt, start de opnamen deze zomer. Er wordt gefilmd in Moskou, Marrakech, Parijs, Londen en Zwitserland. Produceent is Simon Cornwell, zoon van Le Carré.

(Bron: Screendaily.com)

Geen opmerkingen: