12 februari 2013

Corine Hartman - Bloedlijn (2013)

Start van een veelbelovende reeks(Door Sonja de Jong)

Ze snuift coke, is dol op kinky seks en gaat een flinke portie geweld bij het vangen van boeven niet uit de weg. Met politievrouw Jessica Haider heeft Corine Hartman een hoofdpersoon van Amerikaanse allure gecreëerd, die tegen de achtergrond van het oer-Nederlandse stadje Thorn (Limburg) avonturen van Amerikaanse heftigheid beleeft. 'Bloedlijn' is het eerste deel van een veelbelovende reeks, die het etiket 'vrouwenthriller' verre ontstijgt.

Haider is gescheiden, ziet haar werk als haar levensvervulling en zet bij wijze van hobby graag dode dieren op. Een half jaar geleden is haar 16-jarige zoon Nick op gruwelijke wijze om het leven gebracht door een uit de gevangenis ontsnapte psychopathische seriemoordenaar, als wraak voor het feit dat Haider hem jaren geleden achter de tralies wist te krijgen.

Na zes maanden rust hervat zij haar werk en wordt belast met het onderzoek naar de verdachte zelfmoord van een 16-jarig meisje. Maar precies op dat moment meldt de moordenaar van Nick zich opeens weer. Hij blijkt nu Haiders ex ontvoerd te hebben en dreigt ook hem te doden. In haar dooie eentje besluit de politievrouw de strijd met de psychopaat aan te gaan, terwijl ook de zelfmoordzaak steeds dramatischer vormen aanneemt. Dan duikt ook nog een oude vriend op die haar voorstelt lid te worden van een Europese organisatie die meedogenloos 'gerechtigheid' voltrekt aan misdadigers die aan de wet dreigen te ontsnappen.

Het idee van de politiefunctionaris die zelf moordenaar wordt, is sinds 'Dexter' niet origineel meer. Maar Hartman weet er toch een heel nieuwe draai aan te geven. Bovendien tovert zij op de laatste bladzijden van 'Bloedlijn' nog een verrassende wending uit haar mouw.

Corine Hartman - Bloedlijn. Uitgeverij Karakter, 280 pag. (boek verschijnt 14 februari)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi verwoord en helemaal waar, ik kan Bloedlijn aan iedereen aanraden. Over een paar dagen te koop.....
Inge

Anoniem zei

Niet alleen neemt Corine je ontzettend te grazen zodat je onontkoombaar in no-time ín het boek zit, maar ze weet dat ook vast te houden. De personages zijn sterk uitgewerkt, ze houdt de snelheid erin, meerdere verhaallijnen, en je wordt nog "beloond" ook want er zit een gruwelijk plot aan.
Onorthodox, onderscheidend, lekker lezend, en Grijpend.
Anne-Marie

'Graag Gelezen', mijn boekenblog zei

Ik heb dit boek nog niet gelezen, maar het staat op mijn verlanglijstje. En meestal krijg ik wel wat op het lijstje staat !