13 februari 2013

Betoverend schilderijtje (nieuws, 2013)

NIEUW BOEK DONNA TARTT OVER ONDERWERELD VAN DE KUNST

De Amerikaanse schrijfster Donna Tartt komt met een nieuwe roman, haar eerste in elf jaar tijd. Het boek heet 'Goldfinch' en wordt op 22 oktober op de markt gebracht.

Volgens een beschrijving op Amazon draait het boek om de jonge Theo Decker in New York. Op wonderbaarlijke wijze overleeft hij een explosie, die wel zijn moeder het leven kost. Alleen en vastbesloten om niet behandeld te worden als een wees, zwerft Theo van nachten in appartementen van vrienden naar slaapplaatsen in de goot. Er is een ding dat hem herinnert aan zijn moeder en dat is een klein, op mysterieuze wijze betoverend schilderijtje. 'Het kunstwerk leidt Theo naar de onderwereld van de kunsten'.

Tartt (1963) werd in 1992 in één klap wereldberoemd met haar romandebuut 'The Secret History', over een moordmysterie op een universiteitscampus. Nog voor de term in zwang raakte, werd Tartts eersteling al een literaire thriller genoemd. Maar de meningen of het hier om een echte thriller gaat, lopen nogal uiteen. Tien jaar later publiceerde Tartt The Little Friend, een roman gesitueerd in haar geboortestaat Mississippi. Hoewel het boek goed verkocht, evenaarde het niet het succes van haar debuut.

(Bron: Hollywood Reporter)

Geen opmerkingen: